ایزو 21500 (استاندارد ایزو مدیریت پروژه) :
استاندارد مدیریت پروژه ایزو 21500 چیست؟
ایزو 21500 گواهینامه ای برای راهنمایی در رابطه با مدیریت پروژه است که می تواند توسط هر سازمانی اعم از دولتی و خصوصی یا هر نوع پروژه ای فارغ از ابعاد، پیچیدگی ها و مدت آن پیاده سازی شود. ایزو 21500 یک استاندارد جهانی به منظور آموزش مدیریت پروژه است که در رابطه با مفاهیم آن راهنمایی های کاربردی ارائه می کند. مفاهیمی که 21500 ISO بیان می کند، مقدمه ای ساده برای عملی کردن نحوه به پایان رساندن پروژه ها با موفقیت است.
21500 ISO به نحوی طراحی شده است تا در سراسر جهان و توسط انواع مختلفی از سازمان ها و صنایع پیاده سازی شود. می توان گفت مدیریت پروژه در ISO 21500 تلفیقی از بهترین روش های مدیریتی برای پروژه است که صاحبان کسب و کارها می توانند از آن بهره ببرند.
تاریخچه ایزو 21500
پیش از انتشار ایزو 21500، این ایزو 10006 بود که به مدیریت پروژه می پرداخت. در واقع استاندارد ایزو 21500 یک گواهینامه بین المللی است که در سال 2012 از طرف سازمان بین المللی استاندارد سازی ISO به دنیا معرفی شد. ISO 21500 در نظر دارد راهنمایی هایی را در مورد مفاهیم و فرایندهای مدیریت پروژه ارائه دهد. آخرین نسخه ایزو 21500 که در سال 2021 با اصلاحات روی نسخه قبلی منتشر شد در واقع جایگزینی است برای نسخه ویرایشی سال 2012.
گواهینامه 21500 در حقیقت دستورالعمل های سطح بالایی از مفاهیم مدیریت پروژه را به سازمان ها ارائه می کند. چرا که مدیریت پروژه ساختاری است برای رسیدن به اهداف تجاری که همانا فروش و سودآوری بیشتر است. مدیریت پروژه می تواند به عنوان نیروی محرکه ای برای هر روند تجاری باشد.استاندارد ISO 21500 با ایجاد سازماندهی، انگیزه و کنترل هدفمند منابع به سازمان یاری می دهد تا بهتر و سریعتر به اهداف خود برسد، همچنین مدیریت پروژه های پیچیده با رعایت الزامات ISO 21500 بسیار کارا تر و آسان تر است.
اهمیت استاندارد ایزو 21500
استاندارد ایزو 21500 از بودجه بندی، زمان بندی، اطمینان از وقفه در برنامه تا پایان پروژه را پیش بینی می کند. ایزو 21500 بر حداقل وقفه زمانی تاکید بسیاری دارد و با رعایت الزامات مرتبط با آن می توان در هزینه زمانی صرفه جویی کرد. در نتیجه صرفه جویی در زمان کارمندان و پروژه ها در هزینه های مالی نیز صرفه جویی خواهد شد.
گواهینامه ISO 21500 در حقیقت به سازمان ها کمک می کند که با رعایت ضوابط آن، با مدیریت پروژه سازگار شده و مطابق با استانداردهای جهانی فعالیت کنند.
فرایندهای گواهینامه ایزو 21500
استاندارد ایزو 21500 فرایندهایی که می بایست در طول پروژه به عنوان اصل برای فازهای منفرد مد نظر قرار گیرند را مشخص می کند. این موارد را می توان از دو جنبه بررسی کرد :
1.فرایندهای لازم به منظور مدیریت پروژه : مواردی که برای هر فاز پروژه قابلیت اجرا دارد. این دسته از موارد از لحاظ ورودی و خروجی به یکدیگر وابسته هستند.
2.موضوعاتی برای جمع آوری فرایند : هر دسته موضوعی از فرایندهایی تشکیل شده است که هر مرحله قابل استفاده است. این دسته از لحاظ هدف،ورودی و خروجی اولیه تعریف شده و بهم وابسته هستند.
موارد مربوط به ایزو 21500
PRINCE2 : روشی از مدیریت پروژه است که به نحو گسترده در انگلستان توسعه یافته است. این گواهی رویکردی مبتنی بر فرایند را برای مدیریت انواع پروژه ها به ارمغان می آورد.
PMBOK : مجموعه ای از اصطلاحات و راهنمای استاندارد در مدیریت در خصوص پروژه را ارائه می کند که از طرف موسسه مدیریت پروژه طراحی شده است.
ایزو 21500 و ارتباط آن با دیگر استانداردهای ایزو
ایزو 21500 به گونه ای طراحی شده است تا با دیگر استانداردهای ایزو ارتباط داشته باشد. از آن جمله می توان به استانداردهای ایزو زیر اشاره کرد :
- ایزو 10006، سیستم های مدیریت کیفیت و رهنمودهای مدیریت کیفیت پروژه ها
- ایزو 10007، سیستم های مدیریت کیفیت و دستورالعمل های مدیریت پیکربندی
- ایزو 31000، مدیریت ریسک، اصول ها و دستورالعمل ها
- استانداردهای مخصوص صنعت هوا، فضا و فناوری اطلاعات
همچنین نکته قابل توجه آن است که سازمان های استاندارد دیگر شامل موسسات مدیریت پروژه PMI ، انجمن مدیریت پروژه APM و دیگر موسسات با سازمان ISO برای اطمینان از تطابق استانداردهای خود با 21500 ISO همکاری می کنند.
اما در این میان باید به تعریف پروژه بپردازیم.
پروژه چیست؟
پروژه از مجموعه منحصر به فردی از فرایندهای متشکل از فعالیت هایی هماهنگ است که از تاریخ مشخصی شروع و با رسیدن به هدف معینی پایان می یابد.
مدیریت پروژه به چه معناست؟
مدیریت پروژه یعنی به کارگیری روش ها، ابزار و ترفندهایی خاص برای مدیریت بهینه آن. مدیریت پروژه شامل مراحل گوناگونی از چرخه عمر پروژه می شود که دوره ای از آغاز تا پایان را طی می کند.
محدوده کاربرد ایزو 21500
گواهینامه استاندارد جهانی ایزو 21500 می تواند توسط سازمان ها اعم از دولتی، خصوصی یا انجمن های و برای هر پروژه ای بدون لحاظ کردن پیچیدگی و ابعاد آن پیاده سازی شود.
استاندارد 21500 ISO توصیفی سطح بالا از مفاهیم و فرایندها، برای اعمال مدیریت بهتر ارائه می کند. اگرچه پروژه ها خود دارای برنامه هستند اما استاندارد 21500 ISO در خصوص مدیریت برنامه ها به جزئیات نپرداخته و مباحث مرتبط با مدیریت عمومی فقط در قالب مدیریت پروژه مطرح می شود.
استاندارد ایزو 21500 در مدیریت پروژه جه مفاهیمی را دنبال می کند؟
- پروژه و مدیریت آن
- استراتژی و پروژه های سازمان
- محیط
- عملیات
- تصمیم گیری شفاف و قاطع
- کمک به یکپارچه سازی سیستم با ایجاد یک زبان مشترک
- افزایش درآمد
- ایجاد عزت نفس سازمانی
- مشارکت کنندگان پروژه
- شایستگی کارکنان
- چرخه پروژه
- محدودیت پروژه
- رابطه میان مدیریت و فرایندهای پروژه
استاندارد 21500 ISO چه مزایایی دارد؟
- ارتقاء بهره وری در ارائه خدمات
- اثرگذاری پیشرفته ارائه خدمات
- بهبود رضایت مشتری
- ارتقاء رشد و توسعه در تیم
- جایگاه رقابتی
- افزایش فرصت ها برای توسعه خدمات
- انعطاف پذیری
- مدیریت ریسک
- ارتقاء کیفیت و کمیت در مخصولات و خدمات
اخذ ایزو 21500، صدور ایزو 21500
برای اخذ و یا مشاوره برای کسب گواهینامه ایزو 21500 می توانید با مشاوران هلدینگ دیاکو تماس حاصل نموده و یا با تکمیل فرم ثبت سفارش ایزو نسبت به این امر اقدام کنید و منتظر تماس مشاوران ما باشید.
این گواهینامه راهنمایی را برای مدیرت یک پروژه فراهم میکند و توسط هر شرکت ، سازمان ، ادراه ، ارگان و دولت مورد استفاده قرار بگیرد و جزو یکی از ایزو های پر کاربرد است که شما میتوانید با اخذ این ایزو به مراحل بالایی در کسب و کار خود برسید
به راحتی میتوانید با زدن چند کلیک سفارش این گواهینامه استاندارد را بدهید تا ما به صورت فوری این ایزو را برای شما اخذ و صادر کنیم
هلدینگ بین المللی دیاکو یکی از برترین موسسه های اخذ ایو در ایران است که توانایی اخذ ایزو به صورت فوری را دارد.
هزینه گواهینامه 21500 چه مبلغی هست؟
سلام
برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09364422550 تماس حاصل فرمایید